Lean Six Sigma methode

Bij Mister-Ed wordt er gewerkt met de Lean Six Sigma methode. Deze methode richt zich op het creëren van meerwaarde. Dit betekent, dat enkel de processen en leveranciers blijven, die daadwerkelijk waarde toevoegen. Voorbeelden van effectieve veranderingen zijn nieuwe arbeidsvoorwaarden, het verminderen van kosten en het verkorten van doorlooptijden. Uw organisatie wordt op deze manier efficiënter en effectiever.

Hoe wordt LEAN Six Sigma toegepast binnen uw bedrijf?

Bij Mister-Ed werken wij met een stappenplan. Dit ziet er als volgt uit:

 1. Een gestructureerde inventarisatie van processen.
 2. Het meten van huidige resultaten op intern en extern niveau.
 3. Het voeren van gesprekken met stakeholders.
 4. Een vertaling van de opgedane kennis in een concreet plan. Uiteraard zijn deze plannen gebaseerd op jarenlange ervaring bij vooraanstaande bedrijven in bijvoorbeeld de automobiel- en energie industrie en bij internationale productiebedrijven.
 5. Na transparante communicatie met u, is het tijd voor de onderhandelingen met uw stakeholders en de stakeholders van uw leveranciers.
 6. De verbeterde processen worden geïmplementeerd.
 7. Het vieren van teamsuccessen!

Om te waarborgen dat deze stappen met succes worden geïmplementeerd is verandermanagement cruciaal. Bij Mister-Ed wordt daarom de Lean Six Sigma Methode met de DrawBridge54 aanpak gecombineerd!

LEAN Six Sigma succesvol implementeren met DrawBridge54

Merkt u dat de inkoopprocessen efficiënter ingericht kunnen worden? Wordt verandering onder personeel als lastig ervaren? Het eenvoudige Lean Six Sigma stappenplan in combinatie met de DrawBridge54 aanpak is de uitkomst. Op deze manier wordt uw bedrijf efficiënter ingericht en heeft uw personeel voldoende tijd om te wennen aan de veranderingen.

Naast de zeven stappen van de LEAN Six Sigma aanpak, doorlopen we ook een aantal stappen om te waarborgen dat het verandermanagement soepel verloopt. Binnen deze stappen worden problemen gesignaleerd en direct opgelost.

DrawBridge54 voor soepel inkoopmanagement

De DrawBridge54 aanpak richt zich op soepel verandermanagement, door zij aan zij met mensen op de werkvloer te werken in het eigen tempo van de afdeling. Dit alles met behulp van de speciale DB54 software. Door Lean Six Sigma te combineren met de DrawBridge54 aanpak zorgt u dus voor een efficiënter inkoopproces dat op soepele wijze aangepast wordt.

Wilt u meer weten over de DrawBridge54 aanpak? Bekijk nevenstaande video of download het organisatie-verbeter-boekje

De 7 stappen van DrawBridge54

Bij het DrawBridge54 stappenplan doorlopen we samen met u de volgende vraagstukken:

 1. Wat is het doel van uw bedrijf? Hoe wordt dit doel vertaald naar uw afdelingen?
 2. Wat zijn de huidige rollen? Welke processen kent uw bedrijf?
 3. Hoe worden processen uitgevoerd? Waar staan ze beschreven?
 4. Welke afdeling is waar voor verantwoordelijk? Zijn er overlappingen?
 5. Welke knelpunten zijn er binnen uw afdelingen? Hoe gaan we die oplossen?
 6. Als alles in kaart is gebracht, hoe worden er dan afspraken gemaakt?
 7. Hoe houdt u controle op alle verbeteringen?

Na het doorlopen van de zeven stappen worden de vragen verwerkt in het softwaresysteem. Hiermee wordt het process verder in werking gezet. Dit uiteraard zonder het belang van verandermanagement te vergeten. Wel zo fijn voor u, aangezien er op deze manier veel overzicht wordt bewaard.

Hoe werkt DB54 in combinatie met LEAN Six Sigma?

Bij Mister-Ed worden leveranciers zo vroeg mogelijk bij het verbeterproces betrokken. Zo kunnen we de perspectieven en opvattingen vanuit leveranciers meenemen in het nieuwe process. Hierdoor leert Mister-Ed  de processen binnen uw organisatie kennen vanuit de meest betrouwbare bron. Daarnaast kan uw personeel alvast wennen aan veranderingen. Met gelijkwaardige communicatie komen we namelijk een stuk verder.

Lean Six Sigma black belt bij Mister-Ed

Tijdens mijn ervaringen in het versoepelen van inkoopprocessen en verandermanagement heb ik mijn black belt in Six Sigma behaald. Hierdoor bent u gegarandeerd van een hoge kwaliteit. Benieuwd naar alles wat ik nog meer heb gedaan?

Meer weten?

Interesse in rendementsverbetering en wat AddContract daarin kan betekenen? Neem dan contact met mij op!