Spend Proces Analyse

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa.

Inkoop analyse: Uitgavenzijn uitkomst van inkoopproces

Ook voor inkoop en de uitgaven die we hierin doen geldt dat de uitkomst het resultaat van een proces is.
Door dit proces te analyseren en te leren kennen krijgen we inzicht in waar we het inkoopproces kunnen verbeteren.
Door inzichten en geleerde lessen in acties om te zetten komen we tot steeds betere inkoopresultaten.
Ed kan dit voor u organiseren of u daar bij helpen.

Eerste stap om te komen van waar we zijn naar waar we naar toe willen is weten waar we staan. Hoe staan we er voor? Waar zit ons geld in en waar gaat dat heen? Welke contracten liggen er, welke overige verplichtingen en wie zijn daar verantwoordelijk voor?

Inkoop analyse: uitgaven en inkoopproces gestructureerd analyseren

Inderdaad: we. U als klant en Ed samen. Ervaring leert namelijk dat dit het meest efficient werkt en zo voorkomen we samen dat u wel een mooi rapport krijgt maar niet het inzicht en de resultaten dat u nodig heeft. De structuur die Ed toepast is met (Lean) Six Sigma technieken ontwikkeld en stoelt op jarenlange ervaring bij toonaangevende opdrachtgevers als Shell, Essent, ThyssenKrupp en inkoop advies organisaties.

Samen structureren we de uitgaven, zetten we de cijfers op een rijtje.

Werk LEAN; zorg dat het proces duidelijk en simpel is

Eenvoudig en juist daardoor krachtig maken we een koppeling maken tussen de cijfers en hoe die tot stand komen. Werken aan inzicht op het raakvlak van uw interne organisatie en uw leveranciers. En van daaruit WETEN wat er moet gebeuren om het rendement van uw bedrijf te verhogen. Een onmisbaar gereedschap voor leveranciers management en inkoop proces beheersing. En vanuit de beheersing van het proces groeit de efficiency (exponentieel) en volgen de besparingen, vaak zelfs double digit. Gewoon door te bepalen hoe het beter kan, de leveranciers te behandelen zoals we zelf ook behandeld willen worden en te zorgen dat we behandeld worden zoals we als klant behandeld willen worden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat ik voor u kan betekenen in het verbeteren van uw inkoopprocessen, neem dan contact met mij op!