Inkoopspecialist Ed van der Werk

Aangenaam! Mijn naam is Ed van der Werk en ik ben specialist in Inkoop- en Supply Chain Management.

Inkoopspecialist Ed van der Werk

Met mijn brede ervaring als Senior Inkoper en Supply Chain Manager bij zowel grote als kleine bedrijven, sta ik vol enthousiasme voor u klaar. Ik zorg ervoor dat u alleen nog de goederen en diensten gebruikt die van toegevoegde waarde zijn voor uw bedrijf. Door middel van een gestructureerde aanpak, creativiteit en een gezonde dosis humor steek ik graag de handen uit de mouwen voor uw organisatie.

Verduurzamen van de organisatie

Bij mijn werkwijze richt ik mij op dé perfecte samenwerking tussen processen en mensen. Ik houd ervan om win-win situaties te creëren en geloof in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Effectief inkoopmanagement helpt u namelijk bij het verduurzamen van de organisatie. Klinkt dit als de perfecte match met uw bedrijf? Neem dan gerust contact met me op.

Biografie Ed van der Werk

Ik ben opgegroeid in Friesland in het bedrijf van m’n ouders. U zou dus gerust kunnen concluderen dat ondernemen er met de paplepel ingegoten is. De eerste stap in mijn schoolcarrière was dan ook de Middelbare Detailhandel School in Sneek. Vervolgens ben ik na mijn dienstplicht begonnen als assistent inkoper, waarna ik naar HEAO IBS in Groningen. Aan Ryerson University in Toronto heb ik mij gespecialiseerd in Supply Chain Management en industriële marketing. Hier heb ik de fijne kneepjes van het ‘verkopen’ van inkoop geleerd. Dit heb ik toegepast tijdens mijn werk als inkoopmanager in de automobielindustrie. Hier maakte ik mijn NEVI-II vakopleiding af en werd ik opgeleid tot Six Sigma (6Σ) BlackBelt / projectmanager (2000). Toen ik mijn eerste project met de 6Σ DMAIC structuur aanpakte, leverde dit een halvering van logistieke kosten op. Dit was het moment dat ik mij realiseerde dat ik nog veel meer bedrijven wilde begeleiden met vergelijkbare projecten.

Om me continu te ontwikkelen heb ik verschillende opleidingen en trainingen op het gebied van coaching en leiderschapsontwikkeling gevolgd en afgerond. Hiermee wil ik medewerkers, projectleiders en afdelingsmanagers nóg beter helpen. Zo reisde ik onder andere naar Alaska om te participeren in seminars over “The Science of deliberate Co-Creation”. Mijn werkwijze en aanpak is ook grotendeels gevormd door mijn privéleven. Of het nu gaat om het participeren aan de Poolcirkel Marathon, een ontdekkingstocht op de Kilimanjaro of een bijdrage aan het rapport ‘Scheiden… en de kinderen dan?’ van voormalig minister Rouvoet. Ervaringen zijn een rijke voedingsbodem voor kennis en vaardigheden geweest.

Onze klanten

Deze klanten gingen u voor en profiteren van strategisch inkoopmanagement en hebben investeringen terugverdient.

Hulp nodig om uw inkoopproces te verbeteren?

Van het onder de loep nemen van samenwerkingen met leveranciers tot inkoopcontracten: Mister Ed kijkt hoe het wél kan en helpt om een sterk en efficiënt inkoopproces neer te zetten om zo kosten te besparen en stress op de werkvloer te verminderen.

Klanten vertellen

“Ed heeft ons projectmatig in Delfzijl geholpen om ons inkoopproces in kaart te brengen. Een efficiënte samenwerking met onze leveranciers door het hele land stond hierbij centraal. We zijn met verschillende partijen om tafel gegaan, wat zorgde voor het optimaliseren van contracten met nieuwe en bestaande leveranciers. Het eindresultaat? Kortere lijnen, minder stress op de werkvloer, meer overzicht, goede relaties met leveranciers én kostenbesparing”.

Paul Nijs

Inkoper, Eneco Bio Golden Raand Delfzijl

“In de tijd dat ik voor OceanOptics werkte, was Ed een klant van me. Deze samenwerking was erg inspirerend.. Hij daagde mij en de organisatie uit om verder te denken dan ‘het onmogelijke’. Gezamenlijk hebben we de relatie tot een hoger niveau kunnen tillen. Dit heeft geleid tot grote successen en inkomsten voor beide partijen. Ed van der Werk staat zeker in mijn top-3 van beste samenwerkingen in mijn 10 jaar ervaring.”

Romero Kicken

Account Manager, Ocean Optics