Inkoopspecialist Ed van der Werk

Aangenaam! Mijn naam is Ed van der Werk en ik ben specialist in Inkoop- en Supply Chain Management.

Inkoopspecialist Ed van der Werk

Mijn brede ervaring als Senior Inkoper en Supply Chain Manager, deed ik op bij zowel grote als kleine bedrijven. Naast positieve resultaten neem ik ook een positieve werkhouding en enthousiasme mee. Zou het daarom zijn dat mijn klanten mij Mister-Ed zijn gaan noemen? Met een knipoog heb ik er mijn handelsnaam van gemaakt. Met een gestructureerde aanpak, creativiteit en een gezonde dosis humor steek ik graag de handen uit de mouwen voor uw organisatie.

Verduurzamen van de organisatie

Mijn werkwijze richt zich op de optimale samenwerking tussen processen en mensen. Dáár moet het immers gebeuren. Ik houd ervan om win/win/win situaties te creëren en geloof in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Effectief inkoopmanagement helpt u namelijk bij het verduurzamen van de organisatie. Klinkt dit als de perfecte match met uw bedrijf? Neem dan gerust contact met me op.

Leiderschap

Tot in de vorige crisis leidde ik een bedrijf in managementtraining, leiderschap en teambuilding. “Mennen Met Managers”; leiderschap met PK’s, met inzet van paarden. Toen ook al onder de naam ‘Mister-Ed’. Destijds was het credo:

“Make massive positive change in a short period of time, with nobody left out.” (van Instituut Klemmer)   

Biografie Ed van der Werk

Ik ben opgegroeid in Friesland in het bedrijf van m’n ouders. U zou dus gerust kunnen concluderen dat ondernemen er met de paplepel ingegoten is. De eerste stap in mijn schoolcarrière was dan ook de Middelbare Detailhandel School in Sneek. Vervolgens ben ik na mijn dienstplicht begonnen als assistent inkoper, waarna ik naar de HEAO IBS in Groningen ben gegaan. Aan Ryerson University in Toronto heb ik mij gespecialiseerd in Supply Chain Management en industriële marketing. Hier heb ik de fijne kneepjes van het ‘verkopen’ van inkoop geleerd. Dit heb ik toegepast tijdens mijn werk als inkoopmanager in de automobielindustrie. Hier maakte ik mijn NEVI-II vakopleiding af en werd ik opgeleid tot Six Sigma (6Σ) BlackBelt / projectmanager (2000). Toen ik mijn eerste project met de 6Σ DMAIC structuur aanpakte, leverde dit een halvering van logistieke kosten op. Van 400.000 naar 192.000 p/mnd. Dit was zo’n moment, dat ik mij realiseerde dat ik nog veel meer bedrijven wil begeleiden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Om me continu te ontwikkelen heb ik verschillende opleidingen en trainingen op het gebied van coaching en leiderschapsontwikkeling afgerond. Dit om medewerkers, projectleiders en afdelingsmanagers nóg beter te kunnen helpen. Zo reisde ik onder andere naar Alaska om te participeren in seminars over “The Science of deliberate Co-Creation”. Mijn werkwijze en aanpak is ook grotendeels gevormd door mijn privéleven. Of het nu gaat om het deelnemen aan het pioniersteam rond de Iceman naar de top van de Kilimanjaro, de poolcirkelmarathon of het bestrijden van ongekend onrecht richting kinderen.  Ervaringen zijn een rijke bron van kennis en vaardigheden.

Portfolio

Deze klanten gingen u voor en profiteren van strategisch inkoopmanagement en hebben investeringen terugverdiend.

Hulp nodig om uw inkoopproces te verbeteren?

Van het gestructureerd analyseren van leverancierscontacten tot onder de loep nemen van inkoopcontracten: Mister Ed helpt concreet verbeteren. Samen een sterk en efficiënt inkoopproces neerzetten om zo kosten te besparen en stress op de werkvloer te verminderen. Voor minder kom ik mijn bed niet uit.

Klanten vertellen

“Ed heeft ons projectmatig in Delfzijl geholpen om ons inkoopproces in kaart te brengen. Een efficiënte samenwerking met onze leveranciers door het hele land stond hierbij centraal. We zijn met verschillende partijen om tafel gegaan, wat zorgde voor het optimaliseren van contracten met nieuwe en bestaande leveranciers. Het eindresultaat? Kortere lijnen, minder stress op de werkvloer, meer overzicht, goede relaties met leveranciers én kostenbesparing”.

Paul Nijs

Inkoper, Eneco Bio Golden Raand Delfzijl

“In de tijd dat ik voor OceanOptics werkte, was Ed een klant van me. Deze samenwerking was erg inspirerend.. Hij daagde mij en de organisatie uit om verder te denken dan ‘het onmogelijke’. Gezamenlijk hebben we de relatie tot een hoger niveau kunnen tillen. Dit heeft geleid tot grote successen en inkomsten voor beide partijen. Ed van der Werk staat zeker in mijn top-3 van beste samenwerkingen in mijn 10 jaar ervaring.”

Romero Kicken

Account Manager, Ocean Optics