Ed van der Werk, specialist in Inkoop, Aanbesteden en Contract Management

Biografie Ed van der Werk

Ik ben opgegroeid in Friesland in het bedrijf van m’n ouders. U zou dus gerust kunnen concluderen dat ondernemen er met de paplepel ingegoten is. De eerste stap in mijn schoolcarrière was dan ook de Middelbare Detailhandel School in Sneek. Vervolgens ben ik na mijn dienstplicht begonnen als assistent inkoper, waarna ik naar de HEAO IBS in Groningen ben gegaan. Aan Ryerson University in Toronto heb ik mij gespecialiseerd in Supply Chain Management en industriële marketing. Hier heb ik de fijne kneepjes van het ‘verkopen’ van inkoop geleerd. Dit heb ik toegepast tijdens mijn werk als inkoopmanager in de automobielindustrie. Hier maakte ik mijn NEVI-II vakopleiding af en werd ik opgeleid tot Six Sigma (6Σ) BlackBelt / projectmanager (2000). Toen ik mijn eerste project met de 6Σ DMAIC structuur aanpakte, leverde dit een halvering van logistieke kosten op. Van 400.000 naar 192.000 p/mnd. Dit was zo’n moment, dat ik mij realiseerde dat ik nog veel meer bedrijven wil begeleiden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Om me continu te ontwikkelen heb ik verschillende opleidingen en trainingen op het gebied van coaching en leiderschapsontwikkeling afgerond. Dit om medewerkers, projectleiders en afdelingsmanagers nóg beter te kunnen helpen. Zo reisde ik onder andere naar Alaska om te participeren in seminars over “The Science of deliberate Co-Creation”. Mijn werkwijze en aanpak is ook grotendeels gevormd door mijn privéleven. Of het nu gaat om het deelnemen aan het pioniersteam rond de Iceman naar de top van de Kilimanjaro, de poolcirkelmarathon of het bestrijden van ongekend onrecht richting kinderen.  Ervaringen zijn een rijke bron van kennis en vaardigheden.

Leiderschap

Jarenlang leidde ik een bedrijf in managementtraining, leiderschap en teambuilding. “Mennen Met Managers”; leiderschap met PK’s, met inzet van paarden. Toen ook al onder de naam ‘Mister-Ed’. Destijds was het credo:

“Make massive positive change in a short period of time, with nobody left out.” (van Instituut Klemmer)   

Dit credo kies ik waar mogelijk uit te dragen. 

Portfolio

Deze klanten gingen u voor en profiteren van strategisch inkoopmanagement en hebben investeringen terugverdiend.

Hulp nodig in Inkoop, Aanbesteden of ContractManagement?

Van het gestructureerd in kaart brengen van behoeften aan goederen en diensten tot het meten van de geleverde prestaties: dit is waar ik help om zakelijke samenwerking beter meetbaar en meetbaar beter te maken.

Kun je hier hulp bij gebruiken? Neem dan contact met me op.

Klanten vertellen

“Ed heeft ons projectmatig in Delfzijl geholpen om ons inkoopproces in kaart te brengen. Een efficiënte samenwerking met onze leveranciers door het hele land stond hierbij centraal. We zijn met verschillende partijen om tafel gegaan, wat zorgde voor het optimaliseren van contracten met nieuwe en bestaande leveranciers. Het eindresultaat? Kortere lijnen, minder stress op de werkvloer, meer overzicht, goede relaties met leveranciers én kostenbesparing”.

Paul Nijs

Inkoper, Eneco Bio Golden Raand Delfzijl

“In de tijd dat ik voor OceanOptics werkte, was Ed een klant van me. Deze samenwerking was erg inspirerend.. Hij daagde mij en de organisatie uit om verder te denken dan ‘het onmogelijke’. Gezamenlijk hebben we de relatie tot een hoger niveau kunnen tillen. Dit heeft geleid tot grote successen en inkomsten voor beide partijen. Ed van der Werk staat zeker in mijn top-3 van beste samenwerkingen in mijn 10 jaar ervaring.”

Romero Kicken

Account Manager, Ocean Optics